Blandband # 12: Nicklas Högberg – Kumlas Finest

blandband_no12

Nicklas Högberg denna mångsysslande figur bjuder oss på ett blandband som slår ett slag för Kumla, här får ni ”Kumlas Finest”!

nh

Mitt namn är Nicklas Högberg och jag kommer från Kumla.

Av någon anledning så tror örebroare att de har rätt att tillämpa någon form av översittarattityd mot oss kumlingar. De ser oss som kusinen från landet som springer runt i snowjoggers på vintern och Absolut svensktröja på sommaren.

Så fort de får höra att man är från Kumla börjar de slänga sig med en omotiverad storstadshybris och frågar ironiskt saker som ”Finns det ens en bankomat i kumla?”. Javisst, numera finns det en skitful fontän på järntorget och ett rörigt buss-system men piccadilly circus ligger inte i Örebro heller.

Sanningen är den att om du träffar en trevlig, talangfull, rolig eller intelligent person i Örebro så är person i fråga från Kumla 9 gånger av 10 och den 10:e gången från Hallsberg.

Kolla bara på sporten! Mattias Jonsson är den bästa fotbollsspelare som har kommit från länet de senaste 20 åren, den näst bästa är Pierre Bengtsson, båda två gick på Hagaskolan i Kumla. Sveriges enda formel 1-förare Marcus Ericsson är från Kumla.

Detsamma gäller musiken. För sanningen är att alla bra ”örebroband” egentligen är från Kumla.

Lyssna på min lista så får ni se!

FÖLJ OSS!