Cliteater – From Enslavement to Clitoraiton

1000x1000

Holländska Cliteater släpper i dagarna sin senaste fullängdare ”From Enslavement to Clitoration”. Inspelat i Tyska Soundlodge Studion med Jörg Uker bakom spakarna så siktar Cliteater på att ta steget tillbaka mot sina grindcore-rötter.

Med målet inställt på att tysta alla kritiker som tyckt att de blivit lite för softa med åren så brakar From Enslavement to Clitoration igång med ett rasande tempo, och jag kan inte annat än att tycka att de lyckas ganska bra med sin föresats.

Skivan håller överlag ganska hög nivå och det måste sägas att jag förvånas lite över hur bra skivan faktiskt är, men efter 15 aktiva år och 5 släpp så kanske jag borde räknat med att det skulle vara ett ganska vuxet sound (bandnamnet till trots), det är en bra blandning av korta och lite längre alster, de lyckas variera sina låtar så att skivan aldrig blir tråkig.

Jag har alltid tyckt att dålig grindcore blir en gröt av brölande och arga trummor men Cliteater gör riktigt bra Grind, de långa intron som plågat andra släpp är ett minne blott. Låtar som Ride With the Wicked ,Tramp Stamp Stomper och Tranny Mc Pee gör att jag sitter och längtar tillbaka till min ungdoms moshpits.

Döper man sin skiva efter Napalm Death´s From Enslavement to Obliteration så siktar man väldigt högt, och riktigt till de nivåerna når inte Cliteater.

Men … jag har tyckt att Grind är något som funkar bäst i ganska små doser, och ska jag lyssna på grind så har det nästan uteslutande landat i att jag drar på något Nasum , i mitt tycke så är de och Napalm Death helt outstanding i genren men Cliteater har släppt en skiva som jag inte skulle bli förbannad om någon skulle dra på i min närhet.

Jag sitter och letar adjektiv för att beskriva skivan, men ska jag sätta ett betyg så får det bli – Cliteater – From Enslavement to Clitoration. En helt jävla okej skiva!

FÖLJ OSS!