Live At Heart fyller fem år!

IMG_3217

Musikfestivalen, eller snarare kulturfestivalen, Live At Heart i Örebro firade i år femårsjubileum. Örebrostad.se var på plats på lördagen och spanade in sex av de 300 spelningarna som pågick under tre dagar.

Först ut är Rideau och som väntat bjuder på röj och rock’n’roll på Nivå. Sist jag såg dem tyckte jag att scenen var för liten för detta band som i röjandet då behövde dubbel yta, det har de nu men de skulle utan problem platsat på en större scen även nu. Publiken, jag och bandet själva verkar gilla det. Folket har talat, Mer röj tack!
Publiken var dock skral, då flera andra spelningar såklart tar en del folk.

Det 70-talsosande Captain Crimson ifrån Örebro är i garaget på Scandic Grand nästa stopp. Vi får det vi förväntar oss och hemmapubliken sviker inte utan gungar på med bandet framför scenen, de levererar men det saknas något. Lite mindre rutin är nog det jag önskar.

Vi stannar kvar i Garaget och efterföljare på scenen är Saga med Christer Stålbrandt på sång och visst märks det att publiken plötsligt stiger en aning i ålder. Många är där för att se  det band som startats av det legendariska bandet Novembers sångare och bassist. De proggrockande åskådarna gillar det de hör.

Vi förflyttar oss till O’learys där Örebrokvartetten Six String Yada spelar. Här är glädjen i publiken påtaglig och även om det till viss del beror på ölen är det märkbart tydligt att alla älskar det de ser och hör. Vi har liksom kul ihop!

Näst sista bandet för kvällen är även det hemmahörande i Örebro, Spruckna Knogar.  De spelar på en scen som passar dem, detta punk/hc/rock-band funkar i Garaget på Scandic. Även om det är mer röj på scenen än i publiken som blivit något loj p.g.a. den sena timmen. Några tappra själar moshar lite här och var trots allt.

Sista bandet ut är även det lokalt,  Midnight Moose & the Masters of the Universe. de bjuder på musik som passar denna sena timme på Scandic Cupole. Det är folk/bluesdoftande rock som vi får njuta av och njuter gör vi sannerligen.

Tack Live At Heart, vi ses på sexårskalaset!

Foto: Jennie Sparr ©

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

FÖLJ OSS!