Luciahelgen 2015 kommer gå till historien…

IMG_1736 - Copy
…det var nämligen första gången som Nerike Knockouts spelade ett riktigt bout som lag. Några av våra spelare att spelat matcher tidigare tillsammans med andra lag och vi har spelat ett scrim (träningsmatch) där vi bara hade två extra spelare utifrån. Men när vi satte oss i några bilar och åkte mot Karlstad då låg tävlingsnerverna utanpå kan jag lova. Ingen hade kunnat sova. Det hjälpte inte heller nerverna att vi var 10 spelare (ett fullt lag är 14 spelare) och ett flertal var ordentligt sjuka och några halvskadade. Men i läget som var – vår första match – dessutom i Division 1 så var ända giltigt frånfälle egen begravning som en brukar säga (eller magsjuka som tyvärr drabbade Skatan två dagar innan matchstart).

När vi anlänt och alla försökt plåga i sig lite lunch så rullade saker igång med en rasande fart. På med kläderna, fram med glittret och krigssminkningen, ut och värm upp. Ett två hej hå och plötsligt stod jag där. Med min line-up (jag hade äran att få vara lagkapten och spelade som pivot) på jammerlinjen med motståndarlagets jammer tätt bakom ryggen. Vi spelade mot Uppsala Jackdaw Rollers. Det tog ungefär 10 minuter för min del för att nerverna och illamåendet (heh) skulle släppa. Sedan gick tiden så oerhört fort. Den första halvleken gick i princip åt till att spela ihop oss i våra lineups och försöka få ordning på spelet. För flera av våra spelare var det första matchen någonsin, för vissa var det i princip de första spelsituationerna överhuvudtaget.

Såhär: vi visste att vi kom för att förlora. Det var ingen fråga för oss om den saken. Därför satte vi istället upp egna mål för matchen. För oss var det en bedrift bara att vi tog oss tid. Att vi skrapade ihop en uppställning. Vi fokuserade på att kommunicera, att ta det lugnt och att försöka använda de strategier vi övat på NÅGON gång under matchens gång.

Med tanke på allt detta kan jag säga såhär: vi-var-helt-fantastiska!!!! I andra halvlek hade vi dessutom börjat få lite kläm på motståndarna och hur vi skulle göra för att kunna hålla deras jammers lite längre. För att få ut våra jammers ur packet lite snabbare. Vi var så så så nöjda med vår insats. Även om vi förlorade så tog vi faktiskt poäng – ganska mycket poäng till och med.

Sen kom… dag två.

Skatan var symptomfri i över 48 timmar och anslöt sig till laget. Dessvärre trillade tre spelare av efter gårdagen. Geri Hellonwheels fick en rejäl smäll på näsan av ett motståndarknä under lördagen och drogs med en lätt hjärnskakning. Rude Laws lätta sträckning i baksida lår blev tyvärr värre under lördagen och det fick bli läktarna för henne. Kapten Klown hade uthärdat lördagen trots en ordentlig förskylning/influensa. Söndagen såg hon lite ut som ett vandrande spöke. Detta resulterade att vi var ungefär åtta och en halv spelare i uppställningen för Söndagens match. Mot Umeå. Ett av Sverige mest erfarna derbylag. Låt oss säga såhär: vi blev slaktade. Men vi hade KUL! Vi överlevde!

Den stolthet jag känner över det vi åstadkom i Karlstad anar inga gränser. Nu är vi peppade på att spela ihop oss som lag inför nästa spelhelg i Division 1 som kommer vara i Örebro. Då kommer vi möta två av de bästa lagen i vår serie: Norrköping och Västerås. Det kommer bli tufft. Jättetufft. Men det kommer bli KUL! Vi får chansen att spela mot jättebra lag och vi kommer lära oss enormt mycket på det. Vi kommer ha våra egna mål och köra vårt spel. Det viktigaste är att vi gör det tillsammans.

/Dooms Daisy

FÖLJ OSS!