Inför Metallsvenskan 2015 – The Resistance

The Resistance är ett av banden på Metallsvenskan 2015  och enligt mig en av de spelningar man verkligen inte bör missa. Vi lyckades haffa Chris som är trumslagare i bandet för ett par korta frågor inför besöket i Örebro.

Läget med er?

– Hur bra som helst!

Ni verkar vara inne i en produktiv fas, i början av året släppte ni ep`n Torture Tactics och nu är ni inne i studion igen?

– Ja det stämmer! Ep´n blev ju lite utdragen pga. olika anledningar men nu är den släppt och arbetet med fullängdare är i full gång. Trummorna lades för nån vecka sen och gura samt bas är snart också klart, så nu är det bara Marco som ska sätta pricken över i:et så att säga. Kan säga att det kommer bli en jävligt hård platta då vi har tagit ett steg mer åt dödshållet denna gång.

Marco kör annars på med The Haunted och det finns väl även andra sidoprojekt i bandet, berätta!

– Javisst är det så, Rob kör lite med Hide The Knives och jag har ett old school dödsband vid namn Lik där vi precis blivit klara med inspelningen av vår debutplatta. Mass Funeral Evocation heter den och kommer släppas i höst.

Känslan inför Metallsvenskan då, taggade?

– Ja absolut! Det är vårat andra besök på Metallsvenskan och det kommer bli skoj. Vi gillar ju att spela live!

Nåt av de andra banden ni tänker kolla in?

– Ja det lär vi väl göra.

Några tankar om Örebro som musikstad?

– Det är alltid bra uppstyrt när man lirar i Örebro, Contan var ju ett guldställe som exempel och trist att det inte finns längre. Samtidigt har det ju poppat upp nya hak så det rullar väl på bra i Örebro skulle jag tro.

Det är ett tag sen sist för mig så det känns kul att vara tillbaka i stan igen för festival-gig!

Till sist, varför bör man inte missa The Resistance på Metallsvenskan 2015?

–  För att vi är så jävla bra live, skiva är en sak men live är det absolut bästa sättet att se och höra oss på helt klart!

Stort tack till Chris för snacket, The Resistance ser ni Fredag 29/5 kl 19:45 på Metallsvenskans lilla scen, var där eller bli Takida fan för evigt!

Foto: Michaela Barkensjö, sinnersart.se

FÖLJ OSS!