Nu vänder vi blicken norrut – Sabaton Open Air är tillbaka!

logo

På torsdag drar jag och min ständige fotograf Lars på vår fjärde gemensamma tripp till platsen där knätofsar och Vasalopp bleknar i jämförelsen med en kavalkad av blytung Metal.

När Falun bjuder till Rockstad är det med en glädje och entusiasm som gjort mig till en trogen festivalbesökare år efter år, det är nu hösten ska bombas in med Sabaton och deras vapendragare under tre härliga rockdagar.

bands

Årets line-up är kittlande för mig som har några gråa hår men även för alla som vill få en Metal-upplevelse som tar oss från den tidiga brittiska Metalen, signerad Saxon, till dagens förkämpar och nya talanger.

Sabaton Open Air innehåller som vanligt en salig blandning av såväl lokala som globala band som alla drivs av den gemensamma passionen att bara ”Rocka Skallen” av sin omgivning eller vad sägs om bl.a. Therion, D-A-D, Saxon, Sabaton (såklart) och den finska monsterrockarna i Lordi?

Last Stand

Sabaton släpper nu på fredag sitt nya album ”The Last Stand” och jag utgår att vi får njuta av flertalet spår i kombination med klassiker från den digra samlingen av grym Metal och allt detta som kronan på verket efter tre kvällar med stenhård och njutbar  musik.

Om ni ännu inte har köpt biljetter så börjar det bli bråttom, jag kan lova er att ni inte blir besvikna på upplevelsen av Lugnets Rockstadion, helgen då Falun är vår huvudstad!

Vi ses i hoppbacken!

 

FÖLJ OSS!