ÖREBRO, WE LOVE YOU!

IMG_8622
In till Ritz är det kö den här lördagkvällen då Örebroaren Elin Larsson tar med sig sitt band Blues Pills till hemstaden. Snittåldern är en aning högre än den som brukar hänga på nattklubben, men det är även den äldre publiken som höjer stämningen i lokalen.

När förbandet Captain Crimson kliver på scenen är det ovan nämnda stämningshöjare som trycker sig närmare scenen för att dansa eller stampa takten, och tillsammans med bandet och den ösiga frontmannen Stefan Norén värmer de upp Ritz innan huvudbandet kliver på. Captain Crimson beskriver sig själva som en blandning av band som Graveyard och Witchcraft och det tighta spelet och den galet starka och rena sången visar att de definitivt hör hemma på samma scen som hyllade Blues Pills.

När Captain Crimson dragit av sista riffet och det är dags för huvudakten att kliva på har även resten av publiken hittat fram till kravallstaketen framför scenen. Elin och de andra jublas in och äger lokalen från första tonen. Den färgstarka frontkvinnan, som gör hela uppträdandet barfota, upplyser publiken om sin glädje att spela på hemmaplan och dedikerar därefter en låt till nattklubbsbesökarna.

Bluesrockbandet bränner av låt efter låt på ett proffsigt sätt och med en lätthet som visar att scenen egentligen är för liten för bandet. Elins röst tränger ända in i benmärgen och energin från scenen når troligtvis ända bort till blå bergen. När sista låten dundrat ut i publikhavet och bandet gått av vill publiken ha mer och skanderar ”EN GÅNG TILL!” ända tills Blues Pills äntrar scenen igen. Ett par extralåtar spelas och kvällen avslutas med Elins kärleksförklaring till staden…..ÖREBRO, WE LOVE YOU!

Text: Darcy Winterhill
Foto: Jennie Sparr ©

 

FÖLJ OSS!