Så bra var Bråvalla 2015!

Foto: Alexander Nätterlund

Foto: Alexander Nätterlund

Familjen
Solen skiner över det gamla flygfältet, de flesta besökarna har börjat ta sig mot festivalområdet och många har haft Sensationscenen som mål. För där gör nämligen Familjen sin spelning. Familjen har, som det sig bör efter en medverkan i Så mycket bättre, fått en bredare publik.

Kanske är det därför han fått en relativt tidig speltid, kanske är det bara jag som är van att se honom i sommarmörker. Vilket som levererar han utan tvekan festivalens absolut bästa spelning. Han är med publiken och publiken är med honom och mot slutet, när Johan kastat sig ut bland de dansande fansen, trumpinnar har flugit och flertalet textrader fallit bort står det som sagt klart. Festivalens bästa spelning gavs med råge av Familjen.

 

– Emelie Andersson

Foto: Alexander Nätterlund

Foto: Alexander Nätterlund

Robbie Williams
”I am Robbie Fucking Williams. And tonight, all your asses are mine.”
Så börjar han konserten och ryktena om att Robbie blivit gammal och tråkig bleknar snabbare än snabbast. Visst är scenshowen något mossig och storbandsversionen utav Supreme en besvikelse. Men det vägs upp utav en showig Robbie med den berömda glimten i ögat, en fantastisk allsång på Come Undone och det största publikhavet på hela festivalen. Alla har kommit för att se Robbie, som med små instick av ABBA, Oasis och U2 strofer får publiken att le, sjunga och dansa. Spelningen är precis vad jag väntat mig av Robbie och jag tror inte att någon, av alla leenden att döma, lämnade Bråvallas största scen besviken.

– Emelie Andersson

 

Foto: Alexander Nätterlund

Foto: Alexander Nätterlund

Norlie & Kkv

Trots att det är mitt på dagen har många tagit sig upp för att se Norlie & Kkv göra sin spelning. Och inte är det konstigt. Med lättsjungda singlar snurrande på radion, ett perfekt somrigt väder och två karismatiska killar på scenen är det upplagt för en lyckad mitt på dagen-spelning. Det märks att Sonny och Kim gillar det de gör och älskar sin publik, som kan varenda rad i varenda låt. Snart, kanske lite för snart enligt publiken, är konserten slut och har lämnat de flesta med en glad bubblig känsla inför kvällen. Precis som en dagsspelning ska.

– Emelie Andersson

 

Kite2

Photo: Jenny Farida

 

Kite:

På festivalens minsta scen, sista speltid och varmaste natt klev Kite upp på scenen inför en liten skara som samlats i mörkret. Och upplägget kunde inte passat dem bättre. Tunga synthar, projektorer och lasrar som möter Stenemos extremt originella röst skapar med en gång festivalens mörkaste, intimaste stämning och avsaknaden utav mellansnack gör bara det hela bättre. När de någonstans i mitten spelar Jonny Boy är det enda gången som det faktiskt känns som vi är på konsert, innan publiken återigen vaggas in i raspiga röster, ljusshow och extremt stiligt synthspelande.

– Emelie Andersson

 

Foto: Press

Foto: Press

 

Sabaton:

Sabaton en av sveriges största ”powermetal” exporter kliver in på scenen primetime-tiden 23:30 till ett maffigt jubel och öser direkt igång ”Ghost division´´.
Den energiske frontmanen och sångare Joakim Brodén bjuder mycket på sig själv och berättar anekdoter om sin uppväxt och kring bandet, han showar även en hel del med övriga bandmedlemmar i konversationer med mera.
Mitt under konserten dyker en ”oinbjuden” man i militärkläder upp på scenen och börjar konversera med Joakim om en ”Pansarvagn” på scenen vilket blir öppningen för nästkommande låt. o ignored

Publikens textkunskaper testas av Joakim under flertalet låtar exempelvis ”En livstid i krig” då de får sjunga runt 5 rader själva vilket klaras av galant.
Användandet av Pyrotekniska mega flammor i mångtalet låtar skapar en mäktig stämning, säkerligen många som fick gåshud av det.
Sabaton levererar storslagen metal underhållning och gjorde nog inte en enda själ besviken.

-Cristoffer Zetterström

 

 

FÖLJ OSS!