Säg till Silvana vi vill ha henne!

img_2871
För det vill publiken sannerligen. Det slår mig att alla där tycks kunna varenda textrad och en glad Silvana Imam peppar dem att sjunga ännu högre. ”Jag svär på min mamma, jag ska ge dem vad dom tål!” Orden ringer i mina öron långt efter hemgång.

Imam ger ett uttryck att mer än trivas på scenen, som att platsen självklart är hennes. Jag säger inte emot. Hon äger scenen och publiken. Såväl i de mer känslosamma låtarna, som ”Simone” där Imams kärlek för systerdottern skildras hudlöst, till 2015-års hit, ”Tänd alla ljus” då publiken kokar. Inte en människa står still.

Frimis Salonger är en alldeles utmärkt plats för dessa spelningar, en ensam artist i ett rum fyllt av magi, med fantastisk stämning. Lokalen är verkligen något extra efter renoveringen med fantastiska möbler i rokokostil, kristallkronor och sammet överallt.
Stämningen är uppsluppen även i pianobaren och jag finner att publiken därinne är något äldre än de som samlats framför Silvana Imams fötter.

Även om lokalen passar så bra just denna lördag, är jag alldeles säker på att den kommer att vara en fantastisk inramning till höstens och vårens alla kommande spelningar, fler personer på scenen eller ej.

Sa någon ”Vinnande koncept!”?

 

Foto: ©Jennie Sparr

FÖLJ OSS!