We Hunt Buffalo – Living Ghosts

We Hunt Buffalo - the band
När jag kör skivan en första genomlyssningen så slås jag genast av den tighta ljudbilden och det genuina drivet, detta driv som det visar sig kommer genomsyra hela plattan.
Man får inte lura sig av Ragnarök, dess lugn och stämningsfulla ljudbild får mig att fundera på vad jag kommer bjudas på, dock klarnar det mesta när Back to the River brakar igång.

Det är riffigt, skitigt, stökigt och emellanåt riktigt lugnt. Tankarna far ofta till band som Mastodon och Truckfighters, men även till mer rock´n roll betonade akter som Mustasch och The Cult. De sistnämnda kanske mest då sångrösterna påminner så om varandra.

När vi nämner röster så är det ett ganska varierat ämne i dessa nio spår då samtliga tre bandmedlemmar sjunger, detta bidrar till en mycket varierad ljudbild.

En tanke som återkommer till mig flera gånger redan under den första genomlyssningen är att detta är en genuint bra platta. Det är både en jämn och hög nivå genom hela skivan. Variationerna i tempo och stil där det går från skitig rock´n roll till progressivt och mjukt gör att det spretar ganska ordentligt, men ändå lyckas de få till en tråd som hela plattan följer.

The Barrens är en av de där progressivare låtarna som får mig att dra lite extra på smilbanden. Även Looking Glass är värd att nämnas då den definitivt kommer spelas mycket och högt under en lång tid hemma hos mig.
WHB_Living Ghosts_Fuzzorama_LP_no_Template
Detta är en av de plattor som kommer ligga högt upp på min årsbästa lista, då hör det till saken att jag inte hade hört talas om bandet innan jag fick uppdraget att recensera Living Ghost, nu har jag även hunnit med att lyssna igenom deras första självbetitlade fullängdare samt Blood From a Stone, den EP de släppte 2013.

Detta är alltså det kanadensiska gängets andra fullängdare, den ges ut av svenska Fuzzorama Records och når skivdiskarna den 25e september. Bandet ska även ut på turné under hösten och vi får verkligen hoppas att Sverige blir förärade ett besök, om det blir så kommer undertecknad garanterat vara på plats.

FÖLJ OSS!